Bu Muhteşem Belen Tava Tarifini Hemen Denemelisiniz!

Belen tava, hazırlaması basit, protein ve mineral oranı yüksek geleneksel bir yemektir. Peki, Belen tava nasıl yapılır? Belen tava hangi yörenin yemeği? Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Yayınlanma:
Güncelleme:
Bu Muhteşem Belen Tava Tarifini Hemen Denemelisiniz!

Belen tava nereye ait?

Belen tava Hatay mutfağının nefis bir lezzetidir. Pirinç pilavı ve salata ile de servis edilir. Yumuşacık kuzu etiyle Belen tava, Hatay-Antakya'da oldukça popüler bir yemektir.

Kuzu eti faydaları nelerdir?

Kuzu eti, kas fonksiyonu için gerekli bir kimyasal olan karnosin üretimi için gerekli bir amino asit olan beta-alanin içerir. İnsan kaslarındaki yüksek miktarda karnosin, daha az yorgunluk ve daha iyi egzersiz performansı ile ilişkilendirilmiştir. Kuzu etinde özellikle B12 vitamini bol miktarda bulunur. Sadece hayvansal kaynaklardan elde edilebilen B12 vitamini, merkezi sinir sistemini koruyarak, hafızayı güçlendirerek, kan hücrelerini üreterek, sağlıklı cilt, tırnak, saçı koruyarak ve metabolizmayı düzenleyerek vücudumuzda çok önemli bir rol oynar. Kuzu ayrıca en iyi Tiyaminin kaynaklarından biridir. İçerdiği çinko minerali nedeniyle insan vücuduna iyi gelir. Çinko, bağışıklık sistemine yardımcı olduğu, DNA ve protein sentezinde yer aldığı için hayati öneme sahiptir. Kuzu eti, erkeklerin prostat sağlığına ve yaşlılarda kemiklerinin mineral yapısına da fayda sağlar

Belen tava malzemeleri nelerdir?

Belen tava için gerekli malzemeler, 500 gram kuzu eti, 2 adet kapya biberi, 3 adet domates, 1 adet soğan, 5-6 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ, pul biber, kekik, karabiber ve tuzdur. Elbette baharat ve tatlandırıcı konusunda kendinize göre seçimler yaparak daha farklı şekillerde de deneyebilirsiniz.

Belen Tava nasıl yapılır?

Et, domates, biber ve soğanları iri parçalar halinde doğrayarak hazırlayın. Tavayı ocağa koyun ve eti ekleyip tüm suyunu çekene kadar bekleyip pişirin. Pişirmeyi bitirdikten sonra eti fırın tepsisine aktarın. Doğranmış sebzeleri atın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tereyağı eritin ve erittikten sonra yemeğinizin üzerinde dengeli bir şekilde gezdirin. Daha sonra fırında yaklaşık 50 dakika ila 1 saat arasında pişirin. Mutlaka sıcak olarak servis edin. Elbette bir tercih meselesi olsa da yanına pirinç pilavı, ayran ve çoban salatası ile daha güzel sunumlar yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Keşfet