Bu Yemeği Bir Kere Yapınca Her Gün Yapmak İsteyeceksiniz! İşte Dillere Destan Tavuk Kapama Tarifi!

Tavuk ve pilavın harika karışımını seviyorsanız, tavuk kapamayı mutlaka denemelisiniz. İsteğe göre yağlı kırmızı dana eti veya hindi eti ile de yapılabilir. Hazırlama yöntemleri karmaşık gibi görünse de aslında oldukça basittir ve bir kez denediğinizde kalabalık sofralarınız için paha biçilmez bir tarif olacağına inanıyoruz. Balkan göçmenlerinin mutfaklarının vazgeçilmezi olan ve misafirleri ağırlarken her zaman ikram edilen bir tavuk yemeği sizlerle…

Yayınlanma:
Güncelleme:
Bu Yemeği Bir Kere Yapınca Her Gün Yapmak İsteyeceksiniz! İşte Dillere Destan Tavuk Kapama Tarifi!

Tavuk Kapama tarifi için gerekli malzemeler

Tavuklar için

8 adet tavuk baget

2 litre su

1 çay kaşığı tane karabiber

2 adet defne yaprağı

1/2 adet soğan

Pilav için

4 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı pilavlık bulgur

Sosu için

4 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırın tepsisine eklemek için

9 çay kaşığı tereyağı

1 litre tavuk suyu

Tavuk kaplama nasıl yapılır?

Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun ve tavukları ekleyin. Karabiber, defne yaprağı ve soğanı ekledikten sonra orta-kısık ateşte pişmeye bırakın. Tavuğun içi tamamen pişene kadar pişirin. Pilavı yapmak için bir tavayı sıvı yağ ve tereyağı ile ısıtın. Pirinci süzdükten ve suda beklettikten sonra tavaya ekleyin. Bulguru ve tuzu ekledikten sonra iyice karıştırdıktan sonra hafifçe kızartın. Haşlanmış tavukları tencereden alıp kenara alın. Tavuk suyunu süzün ve daha sonra fırında kullanmak üzere bir kenara koyun. Bir kapta yoğurt, toz kırmızı biber, tuz ve yağı karıştırarak tavuk sosunu hazırlayın. Kızarmış pirinci tepsiye koyun ve üzerini eşit şekilde düzeltin. Haşlanmış tavuk bagetlerini de güzel bir şekilde dizin. Tavukları önceden hazırladığınız sosla fırçalayın. Haşlanan tavukların suyundan 1 litre de tepsiye dökülmelidir. Pirincin yüzeyini kaplayacak kadar dökmek yeterli olacaktır. Tavukları yağlayıp aralarına paylaştırın. Ortasından kestiğiniz yağlı kağıdı tepsinin üstüne koyun. Fırını önceden 200 derecede ısıtın ve 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Keşfet