Çiftlik Bank Davası Devam Ediyor! Şirketlerin Mali Tabloları İncelenecek!
Geçtiğimiz aylarda teslim olarak Türkiye’ye getirilen Çiftlik Bank kurucu, Mehmet Aydın ve abisi Fatih Aydın hakim karşısına çıktı. Yapılan dava da tutuklu hallerin devam edilmesine karar verildiği davada ilginç anlar yaşandı.
Mehmet Aydın’ın sosyal medyanın diline düşen açıklamasında Bank kelimesini, parkta oturulan banklara benzettiği açıklama dikkat çekmişti. Bugün davanın detayları ile ilgili olarak çok sayıda bilgi de ortaya çıktı.
Mehmet Aydın, yaptığı savunmada yurt dışında olan mallarına el konulduğunu söyledi, yaptığı açıklamada yurt dışında ki mal varlıklarıyla zararları karşılayacağını açıkladığını aktardı. Fatih Aydın’sa kendisini günah keçisi olarak gösterildiği ve bu konuda suçsuz olduğunu ifade etti.
Çiftlik Bank Davası 20 sanık, 3 ayrı dava ile birlikte Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Mahkemeye tutuklu sanıklar SEGBİS sistemiyle bağlandılar. Tutuksuz sanıklar Cudi Cumhur Yurdakul ve Çafer Çolak, sanık avukatları salonda hazır bulundu.
Mehmet Aydın söz aldığı kısımda, sözleşmelerin incelenmesine ve el konulan bilgisayarlarında müşteriler ile yaptıkları konuşmalarına bakılmasını talep etti. Burada müşterilerine sadece ana para garantisi verdiğini görüleceği de aktardı. Buralarda lehime olan durumların ortaya çıkarılması istiyorum açıklamasını yaptı.
Ayrıca yaptığı açıklamada yurt dışında 10 milyon dolarlık mal varlığı olduğunu, ancak Uruguay ve Paraguay’da bu mal varlıklarına el konulduğunu, o dönemlerde kaçak olduğu için bunları talep etme başvurusunu yapamadığını aktardı. Papara üzerinden mağdurlara toplamda 300 milyon TL’lik ödeme yaptığını da ifade etti. Bunların değerlendirilerek tahliyesini istemesi dikkat çekti.
Abi Fatih Aydın Beni Günah Keçisi Yaptılar Dedi!
Şirkette herhangi bir vasfı ve yetkisinin olmamasına rağmen, kendisinin suçlu olarak gösterildiği aktardı. Uruguay’da oturma ve çalışma izni aldım. Üç çocuğum hala orada ve ben burada 8 aydır tutukluyum, suçsuzum diyerek tahliyesini istedi.
Sanıkların konuşmasının ardından Fatih Aydın ve Mehmet Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamında karar verildi. Şirketlerin el konulduğu dönemde ki borç alacak durumunun incelenmesin, ayrıca inceleme sonrasında mali müşavir, muhasebeci ve bankacıdan oluşan bir bilirkişi heyetine gösterilerek rapor alınmasını istedi.
Yapılan davada toplamda sanıklara 25 bin ile 83 bin yıla kadar hapis cezası isteniyor.