Geleneksel Makarnalardan Sıkılanlar İçin Bolonez Soslu Lazanya Tarifi!

Geleneksel makarna yemeklerinden sıkıldıysanız bu şahane lazanya tarifini deneyebilirsiniz. Bolonez soslu lazanya tarifi ile ilgili tüm detayları en ince ayrıntısına kadar haberimizde bulabilirsiniz…

Yayınlanma:
Güncelleme:
Geleneksel Makarnalardan Sıkılanlar İçin Bolonez Soslu Lazanya Tarifi!

Eğer makarnada bolonez sos tercih ediyorsanız ve seviyorsanız bu bolonez soslu lazanya tarifine resmen bayılacaksınız. Ayrıca, bu lazanya yemeği o kadar doyurucu ki, tek başına bir öğün olarak da yapıp yiyebilirsiniz.

Bolonez soslu lazanya malzemeleri

Bolonez soslu lazanya tarifi için gerekli olan malzemeler, 10 adet lazanya yaprağı, 1 su bardağı toz parmesan peyniri, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 500 gram dana kıyma, 6 adet olgun domates, 1 soğan, 10 adet mantar, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet ince doğranmış kereviz sapı, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi, 1 sap biberiye, 1 tutam tuz ve 1 tutam karabiberdir.

Peynirli beşamel sos için malzemeler

Peynirli beşamel sos için 1-2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt, tuz, karabiber, 100 gram peynir rendesi ve 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri yeterli olacaktır.

Bolonez soslu lazanya nasıl yapılır?

Bolonez sos için zeytinyağını kaynatın. Kıymayı kahverengileşene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 1 küçük küçük doğranmış soğanı, suyuyla birlikte doğranmış domatesleri, dilimlenmiş mantarı, havucu, doğranmış kereviz sapını, sarımsağı, taze zencefili, biberiyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya bırakın. Ateşi kısın ve kapağı kapatmadan 1 saat pişirin. Beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritin. Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Sütü dökün. Sos koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın Rendelenmiş peynir ve parmesan peynirini de ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Fırına dayanıklı kabın dibine beşamel sostan biraz dökün ve yayın. Ardından lazanya yapraklarını üstüne koyun. Beşamel sos, bolonez sos ve lazanya yaprakları bitene kadar bu adımları tekrarlayın. Lazanya yaprağı kullanarak en üstü örtün. Kalan beşamel sosu da üzerine dökün. Eğer dilerseniz en üstüne rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri de serpebilirsiniz. Son olarak hazırladığınız lazanyayı 180 derecede 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun

Keşfet