Görenler Çok Zahmetli Sanacak! Uğraştırmadan Kolayca Yapılan Bohça Baklava Tarifi!
Bohça baklava, görenler resmen el açması sanıyor. Misafirlerinize muhteşem bir şekilde sunabilirsiniz. Herkes çok beğenecek. Sizi çok uğraşmış gibi gösterecek fakat hızlı ve kolay yapılan bohça baklava tarif yayınlandı. Bu baklava o kadar lezzetli ki, insanları bir el açması zannettiriyor. Sizi hiç yormadan hazır yufkayı kullanarak lezzetli bir bohça baklava hazırlayacaksınız. Tüm merak edilen detayları en ince ayrıntısına kadar haberimizde bulabilirsiniz…
Bohça baklava tarifi için gerekli malzemeler
Lezzetiyle kendini herkese hayran bırakacak bohça baklava yapmak için, 15 tane hazır baklavalık yufka, 150 gram kadar erimiş tereyağı ya da margarin, 2 su bardağına yakın çekilmiş ceviz içi yeterlidir. Şerbeti için ise, 2 su bardağı dolusu su, 2 su bardağı dolusu toz şeker, birkaç damla limon suyu yeterli olacaktır. Bu lezzetli tatlının üzeri için toz antep fıstığı kullanabilirsiniz.
Bohça baklava tarifi
Öncelikle toz şeker ve suyun bir tencerede karıştırılmasıyla elde edilen bohça baklavanın şerbetini hazırlayın. Daha sonra kaynaması için ocağa alın. Kaynayan şerbete birkaç damla limon suyu sıkın ve ocaktan almadan önce 10 dakika daha kaynatın. Hazır olan yufkayı daha sonra eritilmiş tereyağı veya margarin ile kaplayın ve kuru bir tezgaha alın. Diğer yufka yağlanmış yufkanın üzerine serilir ve yağlanır. Tüm yufkalar aynı şekilde üst üste koyulur ve yağlanır. Daha sonra yağlanmış yufka 20 eşit parçaya bölünür. Her parçanın üzerine bir çay kaşığı çekilmiş ceviz eklenir. Daha sonra karenin tüm köşeleri ortada birleştirilerek bir bohça şekli verilir. Tüm yufkalar ile aynı işlem tekrarlandıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine veya tabanı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde dizilir. Kalan erimiş yağ da üzerine gezdirilir ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuması beklendikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen ve şerbetli baklavanın üzerine toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.