Karşınızda Yeni Favori Yemeğiniz Olacak Melanzane Tarifi!
Bu yemeğin merkezinde kekik kokulu ve sarımsakla tatlandırılmış lezzetli bir domates sosu yer alıyor. Bu tarif aynı zamanda kızarmış patlıcanlara en yakışan malzemelerinden biri olan kaşar peynirini de gerektiriyor. Yapımı yavaş olmasına ortaya çıkan lezzet tam bir efsane. Aslında orijinal tarif, İtalyan kökenlidir. Melanzane, favorilerinizden biri olacak…
İstenirse farklı peynirler eklenebilir. Kabak, patates ve biber de kızartılarak bu tarife eklenebilir. Her hali nefis ve her türlüsü inanılmaz lezzetli.
Melanzane için gerekli malzemeler
Melanzane tarifi için, 3 adet patlıcan, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 3 diş sarımsak, 2 adet orta boy domates, 5-6 dal taze kekik yeterli olacaktır. Tatlandırmak için ise 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Yarım su bardağı sıcak su yeterlidir. Son olarak ise 300 gram rendelenmiş kaşar peynirini aralara serpebilirsiniz..