Makarnayı Daha Önce Hiç Böyle Denemediniz! Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Makarna Tarifi!
Karşınızda paçanga böreğinin kendine özgü lezzetiyle bir makarna tarifi. Sonuçta ortaya nefis, doyurucu ve muhteşem bir hamur işi çıktı. Ortasında eritilmiş peynir, börek sosunun nemli pürüzsüzlüğü, tereyağ ve pastırmanın nefis kokusuyla bu tarif yeni favoriniz olacak. Gelin, Paçanga makarna tarifi ile nefis bir makarna yemeği yapmayı öğrenelim…
Paçanga Makarna tarifi için malzemeler
1 paket fiyonk makarna
Sosu
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
İç malzemesi
4 adet sivri biber
2 adet büyük boy domates
100 gram çemeni sıyrılmış pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram dil peyniri
Pacanga Makarna nasıl yapılır?
Makarnayı 7 dakika haşlayıp tuzladıktan sonra bol su ile süzün. Yumurta, süt, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Makarnayı çok fazla soğumadan sosun içine karıştırın. Doldurmak için ince doğranmış sebzeleri, pastırmayı ve kaşar peynirini birleştirin. Karışımı pişirmek için derin, geniş, yapışmaz bir tava hazırlayın. İstenirse tavaya yapışmaması için bir yemek kaşığı tereyağı kullanılabilir. Makarna karışımının yarısı tavaya yerleştirilmelidir. Tavadaki makarna üzerine paçanga harcını eşit şekilde dağıtın. Harcın üzerine dil peynirini serpin. Paçanga harcını kalan makarna ile kaplayın, yayın ve kenarlarından hafifçe bastırın. Tavayı orta-düşük ısıda ocak üzerine yerleştirin. 15 dakika ya da böreğin altı kızarana kadar pişirin. Tavadaki böreği hafif yağlanmış bir tabak veya kapak yardımıyla üzerine çevirin. Tavaya kalan tereyağını koyup yayın ve böreğin kızarmamış kısmı altta kalacak şekilde tavaya kaydırın. Böreğin alt kısmı altın rengi olana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına alıp dilimleyin ve hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Pastırmanın faydaları
Pastırmada bulunan A vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir vücut için en gerekli olan vitaminlerdendir. Pastırma yüksek protein seviyesi sayesinde vücudun protein ihtiyacını karşılar. Pastırma mide ve bağırsaklardaki sindirim ve gaz zorluklarını iyileştirir. Ayrıca HDL kolesterol olarak adlandırılan iyi kolesterol üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.