Ramazanda Sofranızı Şenlendirecek Ramazan Menüsü!
Ramazan ayı geldiğinde sofralar özenle hazırlanır. İftar sofralarına konuk olduklarında, Ramazan akşamlarının kalabalık aile sofraları keyifli bir hal alır. "Bugün iftara ne yapayım, ne pişireyim?" Her evde, bunun gibi sorular rutin olarak sorulur. Karşınızda Ramazan menümüz…
Baharatlı Sebzeli Çorba
Malzemeler
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nasıl hazırlanır?
Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırılır. Soğanlar küp şeklinde doğranır ve kavrulmadan önce karışıma eklenir. Ardından küp küp doğranmış havuç, kabak, patates ve sarımsak ilave edilerek kızartma işlemi tekrarlanır. Tuz, karabiber ve 6 bardak su karıştırılır. Daha sonra kapağı kapatılarak tencere kaynamaya bırakılır. Çorba pişerken baharatını da koymalısınız. Yarım su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta sarısı ve 3-4 damla limon suyunu bir karıştırma kabında pürüzsüz olana kadar çırpın. Bir kepçe kullanarak kaynayan çorbadaki suyu yavaş yavaş terbiyenin üzerine dökün. Pişen çorbanın sıcaklığı yavaş yavaş düşürülür ve terbiye karışımı yavaş yavaş çorba tenceresine eklenir. Kısık ateşte 10 dakika kaynatıldıktan sonra çorba hazırdır.
Tel Şehriye Pilavı
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
2 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Nasıl hazırlanır?
İlk önce tereyağını eritin. Kızgın yağda arpa şehriyeyi altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Şehriyeye pirinç eklenir ve kavurma işlemi devam eder. Üzerine 1 parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Tuz veya isteğe bağlı bulyon ile demlendirin. Suyu çekildiğinde pilavın altını kapatabilirsiniz.
Fırında Karnıyarık
Malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
İç harcı için
350 gram kıyma
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç maydanoz
Nasıl hazırlanır?
Soyulan patlıcanlar tuzlu suda bekletilip soyulur. Küp doğranmış soğan ise kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. 350 gram kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte soğanların rengi dönene ve suyunu çekene kadar pişirilir. 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ve maydanoz ile pişirmeye devam edilir. Kabukları soyulan patlıcanlar kızartılır, bir fırın tepsisine dizilir ve hazırlanan harca eklenmeden önce ortadan ikiye kesilir. Patlıcanların üzerine yeşil biber dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirdikten sonra tamamen hazırdır.