Volkswagen Virtus Teknik Özellikleri! Bu Model Ülkemizde Yok Satacak!
Önemli bir pazar payına sahip küresel bir otomobil devi olan Volkswagen, kullanıcılara eşsiz bir model sunuyor. Mart ayının ilk haftasını geride bırakırken her modeliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Volkswagen, Virtus'a da kapıyı araladı. Volkswagen Hindistan'da, bir başka büyük modeli daha piyasaya sürdü. Bir sedan olan Volkswagen Virtus, bir süredir ülkemizde satışa sunulan Jetta ile pek çok benzerlik taşıyor.
Türkiye’de çok satacağı düşünülüyor
Skoda, Kasım 2021'de Hindistan'da yeni Slavia'yı tanıtmıştı. Alman devi onun eşdeğeri olarak görülen Virtus'u resmen görücüye çıkardı. İkinci nesil sedan, kardeş otomobiliyle aynı MQB-A0-IN platformu üzerine inşa edildi. Ayrıca Skoda, Hindistan ve diğer gelişmekte olan pazarlardaki temellerini kullanıyor. Volkswagen Virtus'un Avrupa'da satışa sunulup sunulmayacağı bilinmezken, kullanıcılar bu model Türkiye'de satılırsa gayet iyi satacağına inanıyor.
Volkswagen Virtus teknik özellikleri
2022 Volkswagen Virtus iki motor seçeneği ile satışa sunulacak. Birincisi, 1.0 litre hacimli üç silindirli bir benzinli motor. Manuel şanzımanlı 115 beygir gücündeki bu motora ek olarak 1,5 litrelik dizel motor da bayilerde satışa sunulacak. 150 beygir gücündeki bu motor, raporlara göre 7 ileri DSG şanzımanla eşleştirilecek. Virtus, 521 litrelik bagaj hacmi ve 8 inçlik dijital gösterge panelinin yanı sıra geniş ailelere yönelik 10 inç multimedya ekrana da sahip. Daha yüksek teknik özelliklerde otomobil, açılır tavan, kablosuz şarj özelliği, arka görüş kamerası ve 8 hoparlörlü ses sisteminin yanı sıra güvenlik için 6 hava yastığı ile birlikte geliyor. Volkswagen'in Virtus'u Mayıs ayında Hindistan'da satın alınabilecek. Ayrıca şimdiden ön sipariş almaya başladığını belirtmekte de fayda var.
Volkswagen
Volkswagen AG, 1937 yılında Alman Otomotiv Birliği'nin bir parçası olarak Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından tek model bir halk otomobili üretmek üzere kurulmuş bir Alman araç üreticisidir. Almanca'da şirketin adı "halkın arabası" anlamına geliyor. Ayrıca 1967'den beri Sao Bernardo Campo'daki Brezilya fabrikasında üretilen Combi modeli, mevcut güvenlik standartlarını karşılayamadığı için Temmuz 2013'te aşamalı olarak durdurulmuştu.